آشنايي با منوي استارت

منوي Start
با كليك بر روي دكمه ي Start و يا فشردن كليدهاي Ctrl + Esc اين منو ظاهر مي شود :
در قسمت بالاي منوي Start نام كاربر (user) را مشاهده مي كنيد ، در قسمت چپ برنامه هاي جانبي ويندوز نظير IE و E-mail و يك ليست از آخرين برنامه هايي كه مورد استفاده قرار داده ايد را مي بينيد ، و در نهايت عبارت All Programs كه در نگارش هاي قبلي ويندوز Programs ناميده مي شد و متشكل از اكثر نرم افزارهاي موجود در كامپيوتر شما است .
در قسمت راست منوي Start گزينه هايي قابل دسترسي اند كه عموما عنوان دكمه هاي وظيفه به آنها اطلاق مي شود كه به طور مفصل به تفسير آنها خواهيم پرداخت . منوي Start نسبت به نگارشهاي قبلي ويندوز داراي دستورات كمتري بوده كه از آن جمله مي توان به Setting and favorites كه در ويندوز 98 و ME وجود داشتند اشاره كرد .

نكته :با كليك راست بر روي منوي Start و انتخاب گزينه ي Properties مي توانيد به منوي Start كلاسيك كه مربوط به نگارشهاي قديمي ويندوز است دست يابيد .

عنوان ديگر اين قسمت استفاده از منوي Start پيش فرض ويندوز XP است كه در حال حاضر در محيط ويندوز شما فعال مي باشد .

Control panel:

شامل عناويني است كه تقريبا اجازه هدايت تمام تنظيمات ويندوز را به كاربر مي دهد كه آنرا به تفصيل مورد بررسي قرار خواهيم داد .

Printer and faxes:

به كمك اين گزينه كاربر قادر خواهد بود دستگاههاي پرينتر و فاكس را به محيط ويندوز شناسانده و از آنها استفاده كند .

Help and support
ممكن است در هنگام كار در محيط ويندوز با مشكلي روبرو شويد ، با استفاده از اين گزينه مي توانيد به اطلاعات كاملي پيرامون مسئله ي پيش آمده دست يابيد .
براي دست يابي به گزينه ي Help در محيط ويندوز 2 راه پيش روي شماست :

1- با كليك بر روي منوي Start و انتخاب گزينه ي Help and support ، پنجره ي اصلي اين گزينه گشوده شده كه نماي كلي از محتويات دستوري شما را به معرض نمايش مي گذاردو قادر خواهيد بود كه گزينه ي مورد نظر خود را از ميان آن بيابيد .

 

• Pick a help topic :

اين قسمت شامل عنوانهاي كلي ويندوز در مجموعه ي Help and support مي باشد كه با انتخاب هر كدام از موارد ذكر شده مي توان اطلاعات مورد نظر را بدست آورد . به عنوان مثال با كليك بر روي گزينه ي Hardware اطلاعاتي راجع به سخت افزارهاي نصب شده در سيستم خود خواهيد ديد .

• Ask for assistance

كه خود شامل دو زير عنوان به نامهاي Remote Assistance و Support in windows xp newsgroups مي باشد كه در عبارت اول قادر خواهيد بود از طريق اتصال به اينترنت ميز كار (Desktop )خود را در اختيار يك كاربر ماهر قرار داده تا مشكلات نرم افزاري سيستم شما را برطرف كند . و عبارت دوم امكان عضو شدن در سايت خبري مايكروسافت را مهيا ساخته كه در آن مي توان از اطلاعات و راهنمايي هاي سودمندي در رابطه با ويندوز xp بهره جست .
عموما براي دستيابي به توضيحات دلخواه از اين روش استفاده نمي شود چرا كه پس از گشودن آن احتياج است كه وارد مجموعه ها و زير مجموعه هاي مربوط به مطلب مورد نظر شويد كه در نهايت وقت زيادي را صرف خواهيد كرد .

2- راه دوم براي رسيدن به اين گزينه فشردن كليد F1 است . با انجام اين عمل ، پنجره اصلي Help گشوده نشده بلكه اطلاعاتي كه در معرض شما قرار مي گيرد به محتواي كاري كه در حال انجام آن هستيد مربوط مي شود .
در نتيجه دسترسي سريع به عناوين مورد نظر ، اين شيوه را در نزد كاربران نسبت به راه حل اول مرسوم تر مي نمايد .

اين تصوير پنجره ي Help را پس از فشردن كليد F1 نشان مي دهد. لازم به توضيح است فشردن كليد F1 ، هنگام كار با نرم افزارهاي كاربردي پنجره ي Help مربوط به همان برنامه را نمايان خواهد كرد .
نكته ي قابل توجه ديگر در اين عكس اين است كه پنجره ي Help حالت خود توضيحي دارد و در عين حال مي توان از منابع درج شده در سمت چپ اين صفحه براي دريافت اطلاعات بيشتر بهره جست و مضاف بر آن مي توان از شاخص هاي Search و Index به عنوان راه حل هاي ديگري براي يافتن اطلاعات نام برد .
بدين ترتيب كه براي استفاده از گزينه ي Search ، عبارت مورد نظر خود را در كادر متني تعريف شده در بالاي پنجره ي Help تايپ كرده و بر روي پيكان سمت راست اين كادر كليك كنيد و يا كليد Enter را بفشاريد . با انجام اين عمل فهرستي از مولفه هاي Help در قالب 3 تيتر ( عنوان ) به نمايش در خواهد آمد .

1- suggested topics
2- Full-text search matches
3- Microsoft knowledge base

گزينه ي 1 ، ويندوز در قالب راهنمايي مواردي را در راستاي عبارت مورد جستجوي شما يافته و با طبقه بندي مناسب به نمايش مي گذارد .

گزينه ي 2 ، ويندوز در متن كليه ي صفحات Help and support ( صفحات راهنمايي ) به جستجوي عبارت مورد نظر پرداخته و نتايج خود را تحت عناويني كه اين عبارت در آنها يافت نشده نمايان مي سازد .

گزينه ي 3 ، با استفاده از سايت رسمي مايكروسافت و استفاده از مقالات متعدد مي توانيد به اطلاعات مورد نظر خود دست يابيد ( در اين حالت بايد به اينترنت متصل باشيد )

Index ( فهرست كردن )

همانطور كه از نام آن پيداست با انتخاب اين گزينه از صفحه ي Help and support تمامي عناويني كه قابليت جستجو دارند به ترتيب حروف الفبا فهرست و دسته بندي شده و به كمك Scrollbar (پيمايش صفحه ) مي توانيد به موضوعات مورد نظر خود دست يابيد يا عبارت مورد نظر را در كادر بالاي همين ناحيه تايپ كرده و بر روي گزينه ي Display كليك كنيد تا توضيحات مربوطه به نمايش در آيد .

گزينه ي What is This

عموما هنگام كار با پنجره هاي دستوري قسمت بالاي پنجره (دركنار گزينه ي Close ) با علامت سوال برخورد كرده ايد . اگر بر روي آن كليك كنيد ، در كنار نشانگر ماوس علامت سوالي ؟ ايجاد خواهد شد و در صورت كليك كردن نشانگر بر روي هر Object ( عنصر ) داخل كادر ، پنجره ي شناوري كه حاوي توضيحاتي پيرامون عنصر مورد نظر است ، ظاهر مي شود و با كليك مجدد بر روي كادر دستوري بسته خواهد شد .
راه ديگر براي دستيابي به اين اطلاعات كليك راست بر روي Object مورد نظر و انتخاب گزينه ي What is this از منوي ظاهر شده مي باشد .

Pick a task

مرسوم ترين اطلاعات درخواستي و كاربردهاي روزمره ويندوز را مي توان در اين ناحيه مشاهده كرد .

Did you know?

در اين ناحيه مواردي ، تحت عنوان تذكر يا نكته در اختيار كاربر قرار مي گيرد و روند كاركرد او را در محيط ويندوز بهبود مي بخشد .

Search
ممكن است به سبب گستردگي سيستم عامل ، نرم افزار هاي نصب شده . مواردي از اين دست كه حاكي از پيچيده بودن مولفه هاي كاربردي كامپيوتر شماست ، محل و مشخصات فايلهاي ذخيره شده خود را فراموش كنيد . در اين مواقع مي توانيد با ابزار كارآمدي به نام Search فايلهاي مورد نظر خود را جستجو كنيد .جهت باز كردن كادر محاوره اي Search از طريق منوي Start و انتخاب گزينه ي Search اقدام كنيد .

 

همانطور كه در تصوير مي بينيد در قسمت چپ صفحه ، راهنمايي هايي در راستاي تسريع جستجو قيد شده است كه بنا بر فرمت فايل مورد نظر طبقه بندي شده اند .

– or video ، music ، Pictures

در رابطه با يافتن فايلهاي تصويري ، صوتي و ويدئويي مي باشد و با كليك بر روي آن پنجره ي سمت چپ كادر محاوره اي Search بصورت زير در خواهد آمد .

ابتدا نوع فايل مورد جستجو را انتخاب كرده و در نوار سفيد رنگ درج شده نام كامل يا بخشي از نام فايل مورد نظر را تايپ كنيد . سپس با فشردن دكمه ي Search جستجو آغاز خواهد شد .

– (Document(word

processing ,spreadsheet ,etc

جهت جستجوي فايهاي اسنادي نظير Word و Excel و … از اين گزينه استفاده مي شود .

در كادر ظاهر شده پس از وارد كردن نام فايل و با انتخاب يكي از زير عنوانهاي Don’t remember ( نامعلوم ) ، Within the last week ( هفته ي گذشته ) ، Path month ( ماه قبل ) و Within the past year ( سال گذشته ) زمان آخرين تغييرات اعمال شده بر روي فايل مورد نظر را تعيين كرده و جستجو را با فشردن دكمه ي Search آغاز كنيد .

نكته : شايان ذكر است كه در هر دو مورد ذكر شده ( فايلهاي صوتي و تصويري و فايلهاي مستند ) مي توان از گزينه ديگر ابزار Search به نام Advance search ياجستجوي پيشرفته (قيد شده در زير نوار سفيد رنگ نام فايل ) جهت كامل كردن مشخصات فايل مورد جستجو بهره جست .

– All files and folders

همانطور كه از نام آن پيداست به كمك اين گزينه مي توان هر نوع فايل و يا پوشه اي را جستجو كرد . با انتخاب اين گزينه كادر سمت چپ پنجره Search به صورت تصوير زير در خواهد آمد .

در نوار All or part of the file name نام فايل را قيد كنيد ، در نوار پاييني (A ward or phrase in the file) محتواي فايل در كادر Look in حوزه ي جستجو را تعيين كنيد .
نوار A ward or phrase in the file در مواقعي كاربرد دارد كه فايل مورد نظر متني بوده و يا رشته اي از متن فايل مورد جستجو را داشته و قيد نماييد . در جستجوي فايل هاي اسنادي كه قبلا توضيح داده شد با انتخاب گزينه ي Advance option مي توانيد به نوار A ward or phrase in the file دست يابيد . ابزار جستجو را تا حد امكان گسترش دهيد تا هر چه سريعتر به فايلهاي مورد نظر خود دست يابيد .

– Computer or people

جستجوي كامپيوترها و اشخاص مورد نظر در شبكه داخلي يا اينترنت را مهيا مي سازد . با انتخاب آن و به كمك دو گزينه ظاهر شده مي توان كامپيوتر مورد نظر را در شبكه داخلي (a computer on the network) و شخص مورد نظر را در كتاب آدرس ويندوز (People in the address book) كه قبلا توسط خود شما پيكربندي شده جستجو كرد و يا در صورت اتصال به اينترنت از قابليت هاي جستجو در شبكه جهاني بهره جست .

– Change performances

اين گزينه قابليت تغيير دادن برخي تنظيمات را به صورت دلخواه فراهم مي آورد .

o Without an animated screen character
بدون همراهي كاراكتر انيميشن

o With a different character
همراه با كاراكتر متفاوت

o With indexing service -for
همراه با سرويس فهرست بندي جهت سريعتر شدن جستجوي موضعي

o Change file and folders search behavior
تغيير وضعيت جستجوي فايل ها و پوشه هاي استاندارد و پيشرفته

o Change internet search behavior
تغيير وضعيت جستجوي اينترنتي

o Show balloon tips
برگشت به صفحه ي اصلي Search

o Turn auto complete off
فعال سازي كامل كردن اتوماتيك ( با درج يك حرف ، كلمات مورد جستجوي اخير كه با اين حرف آغاز مي شوند به نمايش در مي آيند )

علائم جانشين در Search :

منظور از علائم جانشين در كادر محاوره اي Search ، ؟ و * مي باشند كه در نامگذاري فايلها قابل استفاده نيستند ولي در جستجوي فايلهاي مورد نظر كاربرد ويژه اي دارند . كاراكتر ؟ مي تواند تنها به جاي يك حرف مورد استفاده قرار گيرد و زماني مي توان آن را به كاربرد كه حرفي از كلمه اي را فراموش كرده و يا حتي نمي خواهيد آن را مشخص كنيد . به عنوان مثال با درج عبارت F?P.doc كليه فايلهاي اسنادي سه حرفي كه با حرف F آغاز و با حرف P خاتمه مي يابند جستجو مي شوند و علامت سئوال مي تواند هر حرفي كه در عنوان اين فايل باشد جستجو نمايد . كاراكتر * به جاي هر تعداد حرف به كار مي رود ( بدون محدوديت حروف ) و به عنوان مثال اگر عبارت *.doc را در كادر جستجو تايپ كنيد تمامي فايلهاي اسنادي در حوزه جستجو صرف نظر از نام آنها به نمايش در مي آيند .

Run
كادر مكالمه Run از طريق منوي Start قابل دسترسي است .
براي اجراي برنامه ي مورد نظر از طريق كادر محاوره اي Run مي بايست در نوار Open اين برنامه نام دقيق درايو ، پوشه و فايل مورد نظر را تايپ كنيد و يا از گزينه ي Brows استفاده كرده و فايل مورد نظر را به برنامه ي Run شناسانده سپس بر روي دكمه ي Ok كليك كنيد .
اگر فايل مورد نظر را قبلا توسط برنامه Run اجرا كرده باشيد مي توانيد براي اجراي مجدد بر روي فلش سمت راست كادر Open كليك كرده و نام فايل را انتخاب كنيد .

 

Start up :

بر روي منوي Start كليك كرده ، گزينه ي All programs را فعال كنيد ، گزينه ي Start Up مشاهده مي گردد .
در محيط Windows مي توانيد تعيين كنيد كه هنگام راه اندازي سيستم نرم افزار يا فايل مورد دلخواهتان به اجرا در آيد . براي انجام اين كار لازم است از فايل دلخواه يك Short cut تهيه كنيد . يعني يك كپي از فايل مورد نظر بگيريد سپس بر روي منوي Start كليك كرده بر روي گزينه ي All Program رفته از منوي باز شده گزينه ي Start up را انتخاب كنيد . ماوس را بر روي اين گزينه نگاه داشته ، كليك سمت راست ماوس را فشار دهيد و گزينه ي Open را انتخاب كنيد . پنجره اي باز مي شود كه در آن مي توانيد فايلي كه قبلا Copy كرده ايد را Past كنيد . حال اگر سيستم تان را Restart كنيد برنامه مورد نظرتان بصورت اتوماتيك به اجرا در مي آيد .

نكته اي راجع به منوي Start :

در صورتيكه بخواهيد پنجره اي مانند My document ، Control Panel و … را بطور مستقيم باز نماييد كافي است بر روي منوي Start كليك كرده و پنجره دلخواه را انتخاب كنيد . لازم به ذكر است اين پنجره مي تواند تعدادي از آخرين نرم افزارهاي استفاده شده توسط شما در محيط ويندوز را به نمايش در آورد . اين تعداد قابل تنظيم توسط خود شما مي باشد به اين صورت كه بر روي Task Bar كليك سمت راست كرده گزينه ي Properties انتخاب كنيد سپس بر روي سر برگ Start menu رفته گزينه ي Start menu رافعال و سپس بر روي قسمت Customize كليك كنيد . در Box مربوط به Programs تعداد نرم افزارهاي اجرايي در منوي Star را انتخاب نماييد و اگر بخواهيد ليست نرم افزارهاي اجرايي را پاك كنيد گزينه ي Clear List را انتخاب كرده بر روي كليد OK كليك كنيد .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *